Köşe Yazıları
Mehmet Şevki ÇADIRCI
Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK
Onur BAYSOY

Tanıtım Videosu
Derneğimizde 15 Günde Bir Rutin Olarak Düzenlenen "Akademik Söyleşi" Programı - Akademik Birlik Derneği

Derneğimizde 15 Günde Bir Rutin Olarak Düzenlenen "Akademik Söyleşi" Programı


22-01-2020 20:14

Derneğimizde 15 günde bir rutin olarak düzenlenmekte olan "Akademik Söyleşi" programının bu haftaki konuğu Harran Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Profesör Dr. Irfan Yeşilnacar oldu. Sayın Yeşilnacar katıldığı sohbette proje planlama ve yazma hakkında bilgi vererek akademik camianın her alanında projeye gerekli önemin verilmesi bunun için de kurulan bu tarz birlikteliklerin multidisipliner yaklaşımı desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Dernek başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK Sayın Yeşilnacar'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu tarz sohbetlerle Dernek üyelerimizin ve misafirlerimizin akademik vizyonlarını geliştirmeye yönelik çaba sarf etmeye devam edeceklerini, katılan misafirlere de katkılarından dolayı çok teşekkür ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Irfan Yeşilnacar Kimdir ?

1967 yılında Şanlıurfa’ da doğdu. Aynı ilde; ilk ve orta öğrenimini tamamladı. 23 Ocak 1991 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 26 Şubat 1991 tarihinde D.S.İ. XVI. Bölge Müdürlüğü Atatürk Barajı ve HES Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Şube Müdürlüğünde mühendis olarak göreve başladı. 1992’ de D.S.İ. XVI. Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Tüneli Proje Müdürlüğüne atandı.

30 Eylül 1993 tarihinde Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı. Bu arada Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans çalışmasına başladı ve 1995 yılında mezun oldu. 09 Kasım 2000 tarihinde, Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “GAP Bölgesinde Tehlikeli Atıklar İçin Jeolojik Yer Seçimi” konulu doktora tezini vererek Doktor unvanı aldı. 

10 Ocak 2003 tarihinde Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında Yrd.Doç. kadrosuna atandı. 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında ODTÜ RS-GIS laboratuvarında post-doc çalışması yaptı. 10 Ekim 2008 tarihinde doçent, 13 Şubat 2014’de profesör oldu. Çevre jeolojisi, düzenli depolama için yer seçimi, tehlikeli atıklar, tıbbî jeoloji, yeraltısuyu kalitesi ve kontrolü konularında ulusal ve uluslararası düzeyde yayınlanmış yayınları mevcuttur. Halen, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Web sayfasında bulunan materyallerin telif hakkı Akademik Birlik Derneği © 2019 aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.