Köşe Yazıları
Mehmet Şevki ÇADIRCI
Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK
Onur BAYSOY

Tanıtım Videosu
Derneğimiz Başkanı Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ve 5’inci kitabı "Kutsal Şehrin Kutsal Gölü" için imza günü düzenledi - Akademik Birlik Derneği

Derneğimiz Başkanı Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK ve 5’inci kitabı "Kutsal Şehrin Kutsal Gölü" için imza günü düzenledi


30-07-2022 00:40

Derneğimiz Başkanı Dr. Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, İskendurun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinde öğretim üyesi Tahir Özcan, Prof Dr. Gülnaz Özcan ve Selahattin Eyyubi Güler ile birlikte Şanlıurfa Halilü’r-Rahman gölü Balıklıgöl’ün tarihini konu edindiği, " Kutsal Şehrin Kutsal Gölü " isimli kitabı için imza günü düzenledi.

2 yıllık bir çalışma sonucundan Kutsal Şehrin Kutsal Gölü' adlı kitabı çıkaran öğretim üyesi Dr. Muhammed Yaşar Dörtbudak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Urfalı olmamız ve su ürünleri konusunda araştırma yapmamız ve memleketimizin güzide mekânlarımızdan biri olan Balıkgöl’ün özellikle su ürünleri yönünden değerlendirerek işlenmesi onun da bilgileri değerlendirmesi noktasında bir projemiz vardı. Düşüncemizi Tahir hocamızla da paylaşınca kendisi de Urfalı bir bilim insanı olmasıyla bu fikre sıcak baktı önce sadece su ürünleri ve savuna ve çevresel florayla ilgilenirken derken işin içerisine tarihi ve mimari katma gereği olduğunu gördük. Yerel tarih araştırması Selahattin Eyyübi gülerle de istişare etmek suretiyle her yönüyle Balıklıgölü ele almak üzere çalışmalarımızı başlattık. 2 yıllık bir çalışmamızın sonucunda bir kitap ortaya çıktı. Tabi ki bu kitap bir başlangıç diyebiliriz muhakkak herkesin Balıklıgölle ilgili gördüğü paylaştığı bir anısı vardır Urfalı bir büyüğümüz kalksa Balıklıgölle ilgili anısını anlatsa bile kitap olur.’’dedi.

İskendurun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinde öğretim üyesi Tahir Özcan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Kutsal şehrin kutsal gölün inanç yönü olarak biraz daha yüksek kıymetli bir değeri olan bu gölün üzerindeki eksiklikleri gidermek için ortak bir çalıma ürünü olarak ortaya çıkarttık bu kitap şahsım olarak ilk kitabım değil, bu kitap olarak beşinci kitap bölümü olarak da toplamda sekiz tane kitabım var.’’dedi.

 

 

Web sayfasında bulunan materyallerin telif hakkı Akademik Birlik Derneği © 2019 aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.